Nyheter

Hedersprisen for 2024

Takk til Øystein Dalland for hans betydelig innsats for Porsgrunns største bydel. Vi har virkelig satt pris på ditt arbeid. Vi håper denne oppmerksomheten fra oss viser vår takknemlighet. 

Til høyre Øystein Dalland og Styreleder Paal Kjørsvik
Til høyre Øystein Dalland og Styreleder Paal Kjørsvik

Takk også for en varm og stor applaus til kandidaten. Dette ble en flott nasjonaldag på alle måter! 

Les gjerne omtalen i Varden også:

Hederspris utdeling for 2024!

Vi har den glede å kunngjøre at årets Hederspris deles ut på selveste 17. Mai. Begivenheten vil skje kl.12.00 foran Heistadhallen. Vi gleder oss til å meddele årets kandidat :)

Velkommen 2024!

Vi i Fellesforum Heistad, Brattås og Skjelsvik ser virkelig frem mot et nytt år fylt med muligheter! Vårt mål er alltid å bidra til at vår bydel blir enda mer attraktiv!

Fokusområder 2024:

Vi kommer ikke til å avvike fra vårt avtalte primære fokus, men prosjekt "Sosiale møteplasser" vil være i sentrum blant annet. Vi håper og tror dette prosjektet vil bidra til økt livsglede og trivsel  i vår bydel for store og små. 

Hedersprisen

Hedersprisen fortsetter å leve i 2024 også, og i disse dager er vi allerede godt i gang med å kikke på aktuelle kandidater. Dette er et virkelig berikende arbeid med så mange herlige, flinke og engasjerte mennesker vi har i vår flotte bydel.

Det enkle ofte det beste?

Nyt det nye året med de enkle små gratis gleder som frisk luft, barnelatter eller en god historie fra en eldre klok sjel... Et lite smil kan gjøre vidunder :) 

Takk for ditt engasjement og omtanke!

Gerhard Petter Tornholm en av grunnleggerne av Fellesforum Heistad, Brattås og Skjelsvik har gått bort. En ildsjel med et stort hjerte. Vi kjenner stolthet over å ha hatt en slik flott person fra vår bydel. Takk for alt du har bidratt til!

Vi kondolerer til Tornholms familie.

Begravelsen finner sted på Eidanger kirke den 6. Oktober kl.13.00.

Les gjerne denne fine beskrivende artikkelen i Varden om Gerhard Petter Tornholm:

https://www.varden.no/nyheter/i/KnmAre/gerhard-tornholm-96-er-doed

.

Denne alleen med trær betyr mye for mange i vår fine bydel.  

Et av få minner igjen etter den gamle barneskolen ❤️ Det har vært en allee med trær ved barneskolen meget lenge, i følge gamle bilder fra 1963 fra Heistad.

Heimgard bolig fjerne alleen med trær?

Det har kommet mange bekymringsmeldinger til Fellesforum-Heistad-Brattås-Skjelsvik vedr om denne vakre alleen blir borte pga utbyggingsprosjektet #heistadbotaniske

Grønne lunger og historie

Vi med flere håper virkelig ikke at et slikt tiltak blir gjennomført. Det vil være dypt tragisk for Heistad/Brattås/Skjelsvik. Vi håper Pancom/Heimgard Bolig og Porsgrunn kommune følger trenden i samfunnet og tar vare på grønne lunger samt historie i bydeler. Antar også Sørmegleren Telemark med Sparebanken Sør er opptatt av dette i sine prosjekter. 


Denne alleen er uerstattelig!! Fellesforum Heistad, Brattås og Skjelsvik følger opp denne saken. 

 

Heistadmarked 02. september

Happy Yogi og Banken 2.0  arrangerer for tredje året på rad Heistadmarked i Fjordgløttvegen!

Du trenger ikke dra til byen idag!

 Med det mener vi at du kan få handlet og kost deg med både noe kaldt og varmt på Heistad denne dagen. Det blir et stappet program i år også :)

Ønsker du å holde stand og selge noe hos oss denne dagen – trykk på linken. Støtt lokale arrangementer du også.

MELD DERE PÅ OKTOBERFEST PÅ IL HEI!

I sammarbeid med Banken 2.0 arrangerer de Okbober fest på Hei klubbhus, dette er noe de arrangerer for alle over 18 år. I fjor var dette en suksess, i år har vi utviklet festen enda mer med live musikk samt at Banken 2.0 er med på laget! 

Oktoberfest Inngang: 


Oktoberfest inngang med mat:

Støtt lokalt og meld dere på nå! :)

God sommer!

Styre har sitt siste møte i juni og tar en velfortjent pause frem til august. 

Vi er glade for å ha levert på vårt prosjekt: Hedersprisen, ny nettside samt enklere betalings-metoder for medlemsskap. Meget hyggelig også med nye medlemmer i styret, velkommen Mona Knutsen, så glad for at du takket ja 😁🙏🏻

Vi er også spente på vårt nye prosjekt "sosialemøteplasser" og progresjon der. Vi gleder oss uansett til å jobbe med dette utover høsten...

Ta gjerne å send oss en epost om det er noe du mener vi bør vite :)

Vi ønsker alle beboere i vår flotte bydel i Porsgrunn, en strålende sommer ☀️⛱️

Hedersprisen for 2023!

25.05.2023 på Hei IL sitt klubbhus hadde Fellesforum for Heistad, Brattås og Skjelsvik den glede av å dele ut hedersprisene for 2023. Tilstede fra Fellesforum HBS var avtroppende styreleder Jon Helge Helgerud, nåværende styreleder Paal Kjørsvik, Styremedlemmer: Arne Møen, Svein Stulen, Berit Furumo og Hanne Taalesen.

Jon Helge og Paal startet denne ærefulle anledning med en liten innledning på fellesforumets bakgrunn for denne hedersprisen. Årsmøtet i FHBS vedtok 20.3.22 å innstifte en Hederspris som kan tildeles årlig.

Formålet med hedersprisen er å gi honnør og fremheve enkeltpersoner, grupper, virksomheter, lag/foreninger og institusjoner som har gjort en særskilt innsats for å underbygge, støtte og/eller påvirket til positive forhold for befolkningen på Heistad, Brattås og Skjelsvik.

Det håpes også at denne hedersprisen inspirere enda flere til å bidra på samme nivå, slik våre kandidater i dag er et prakteksempel på. 

Prosessen for hedersprisen og kandidater ble til ved at medlemmene i FHBS ble invitert til å melde kandidater til en slik hederspris i mars i år og styret har gjennomgått kandidatlisten, diskutert og har konkludert i styremøtet 12.4.23 med følgende:

Fellesforum for Heistad, Brattås og Skjelsvik tildeler i 2023 Hedersprisen til 3 personer/grupper, for ekstraordinær innsats og spesielt engasjement for lokalmiljøet og dets beboere på Heistad, Brattås og Skjelsvik

her nevnt i alfabetisk rekkefølge:

Fra venstre: Margrethe Svendsen, Sissel Karlsen, Tove Wold, Audhild Dahl (leder), Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder), Gerd Horten og Berit Furumo (også styremedlem FHBS)
Fra venstre: Margrethe Svendsen, Sissel Karlsen, Tove Wold, Audhild Dahl (leder), Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder), Gerd Horten og Berit Furumo (også styremedlem FHBS)

IL HEI Damegruppe tildeles hedersprisen med begrunnelse: 

 • Meget aktiv damegruppe over 30-40 år
 • Har en ukentlig sosial møteplass for medlemmene, hvor et av formålene er å produsere artikler for salg på årlig julemesse. Inntektene fra dette, i en 30-40 års periode, beløper seg til flere millioner kroner og har som eksempler kommet følgende til gode:
 • Finansierte byggingen av IL HEI sitt klubbhus med 1 mill kr slik at dette var gjeldfritt ved innvielsen i 1990
 • Betalte renovering av klubbhusets kjøkken for 10 år siden med rundt 250.000 kr
 • Deler ut årlig støtte til aldersbestemte lag i IL Hei. Dette gjelder støtte til bl.a. cuper og sosiale aktiviteter, basert på søknad fra lagene. Det blir også delt ut støtte til humanitære organisasjoner.
 • Stiller med godt humør fra morgen til kveld for dugnad på kjøkkenet og i kiosker ifm cuper og arrangementer i idrettslaget
Fra venstre: Jan Erik Lunde og Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder FHBS)
Fra venstre: Jan Erik Lunde og Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder FHBS)

Jan Erik Lunde tildeles hederprisen med begrunnelse:

 • Har vokst opp på Heistad og har gjennom et livslangt løp engasjert seg for vårt bomiljø på mange områder
 • I ungdommen og senere var Jan Erik en aktiv idrettsmann som representerte Heistad og IL Hei på en fremragende måte.
 • Han var en av stifterne av Fellesforum i 1991 og har vært aktiv leder og styremedlem i en årrekke
 • Lenge etter at han var yrkesaktiv har han vært engasjert i lokale forhold og hvor han har kompromissløst arbeidet for å skjerme bo og rekreasjonsmiljøet fra ødeleggende krefter.Her har han arbeidet aktivt gjennom
 • Redd Eidangerfjorden som et viktig rekreasjonsområde og som han uttalte til PD ifm sin 70 års dag «Fjorden er hellig».
 • Kontaktutvalg for Grenland Havn hvor det å dempe støyen fra havna har vært hovedfokus
 • Motstandskampen mot Deponi under Brevik, hvor han sammen med mange andre har vært sentral i arbeidet for å stå distansen ut for å unngå ert deponi i Brevik
 • Ny E18 hvor alternativet med bru over Eidangerfjorden, ble stoppet mye takket være Jan Eriks innsats.
Fra venstre: Morten Kjørholt Pettersen og Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder)
Fra venstre: Morten Kjørholt Pettersen og Jon Helge Helgerud (avtroppende styreleder)

Morten Kjørholt Pettersen tildeles hedersprisen med begrunnelse:

 • Morten har vært en ildsjel i IL HEI i minst 20 år ved blant annet
 • Ansvarlig for bygging av IL HEI sin første kunstgressbane som ble åpnet i 2008 og som behørig fikk navnet «Mortens plass». Ansvaret betød og hundretalls dugnadstimer ute på anlegget både med organisering og utførelse av arbeid
 • Ansvarlig/deltagende i videre anleggsprosjekter for IL HEI, eksempel bygging av ytterligere 2 kunstgressbaner, rehabilitering av banen fra 2008, ny garasje, 1,5 km asfaltert rulleskiløype samt forberedelse for utvidet parkeringsplass og mulig flytting av ridehallen fra Kjørholt til HEIs anleggTilbakemelding fra de som er med i HEI og besøkende lag er at det anlegget IL HEI har er mektig imponerende og her Morten vært både strateg, organisator men ikke minst aktiv i gjennomføringen
 • Aktiv rolle i IL HEI i en 20 års periode både i Hovedstyret, i fotballgruppas styre og som lagleder og trener i aldersbestemte lag
 • Er nå Anleggsansvarlig og nestleder i IL HEI

Fellesforumet ble takket av alle hederspriskandidatene for fokuset på bidragsytere og den viktige betydningen frivillighet/dugnad er for et lokalsamfunn.Det å bli hedret på denne måten syntes de var rørende. De var alle svært takknemlig for denne prisen. Alle håper at dette kan inspirere enda flere til også å stå på for vår flotte bydel i Porgrunn.

IL Hei ved Morten og Damegruppa ved Audhild, håper dette også bidrar til at flere vil bli medlem i deres lag/forening. Nye medlemmer er hjertelig velkommen 😊

Fellesforum HBS ser frem til flere slike hederspris utdelinger i fremtiden og gratulerer nok en gang de velfortjente kandidater for 2023!

Nyhet!

Vipps er opprettet!

Innmelding eller kun betaling for eksisterende medlemsskap kan nå gjøres enkelt på Vipps.

Vippsnummer: 809903 (Fellesforum HBS)

Se på "Bli medlem" i topp meny for mer info ;)

Prosjekt 

"Sosialemøteplasser" har startet!

Da er vi i dialog med Porsgrunn kommune og andre instanser for å se om dette lar seg realisere.

Spennende tid fremover...

Ny hjemmeside for Fellesforum Heistad, Brattås og Skjelsvik!

Endelig, dette har vi gledet oss til å plublisere. 

Nå håper vi dere alle får bedre innsikt og kjennskap til alt vi prøver å gjøre for vår flotte bydel :)

E-18 Langangen-Rugtvedt

Varsel fra Eiffage om støyende arbeid på natten mellom 17. mai og Kristi himmelfart. 

Hvis flere reagerer på sprengning/støyende arbeid på helligdager (som i dag og som varslet på natt til Kristi himmelfart), ta kontakt med:

 Miljørettet Helsevern i Grenland 

Telefon sentralbord 

Porsgrunn kommune: 35 54 70 00

Tusen takk Jon Helge!

Tusen takk Jon Helge Helgerud for ditt flotte arbeid som Styreleder i Fellesforum for Heistad, Brattås og Skjelsvik.  Svein Stulen overrekker en liten oppmerksomhet samt velfortjente gode ord for Jon Helge sitt engasjement påvegne av styret. 

Vi er også takknemlig for at Paal Kjørsvik har takket ja til å tiltre som ny Styreleder og tar stafettpinnen videre.

Følg gjerne vår Facebook konto for mer info :)